Analisis sareng paningkatan masalah kualitas umum dina pagawean tékstil

1. masalah kualitas umum dina pagawean lemes:

Teu tiasa ngahontal karasana:

Gaya lemes tina pagawean lemes bervariasi sareng sarat konsumén, sapertos lemes, lemes, lemes, lemes, lemes, garing, sareng sajabana, numutkeun gaya anu béda milih pelembut anu béda. Salaku conto, dina pilem, aya béda struktur pilem pelembut, lemesna, henteu rata, slippage, konéng, pangaruh nyerep lawon béda-béda; Dina minyak silikon, sipat minyak silikon anu dirobih ku gén anu dirobih anu béda-béda ogé bénten, sapertos minyak silikon amino, minyak silikon hidroksil, minyak silikon anu dirobih epoxy, minyak silikon anu dirobih karboksil sareng sajabina.

Warna na konéng:

Umumna ku struktur pilem sareng minyak silikon amino anu disababkeun ku konéng amino. Dina pilem, pilem kationik lemes, karaos saé, gampang adsorpsi dina lawon, tapi gampang robih warna, hidropil, sapertos rétrukturna pilem kationik kana inti minyak lemes, konéng bakal seueur dikirangan, hidropil ogé kedah ningkatkeun, sapertos pilem komposisin kationik sareng minyak silikon hidrofilik, atanapi ku komposit agén panungtung hidrofilik, bakal ningkatkeun hidrofilisitasna.

Pilem anion atanapi pilem non-ion henteu gampang konéng, sababaraha pilem henteu konéng, ogé henteu mangaruhan hidrofilisitas.

Minyak silikon amino mangrupikeun minyak silikon anu paling loba dianggo ayeuna, tapi kusabab amino bakal nyababkeun robih warna sareng konéng, langkung luhur nilai amonia, langkung ageung konéngna, kedah dirobih janten minyak silikon amino konéng low atanapi robih poliés, silikon anu dirobih epoksi minyak anu henteu gampang konéng.

Salaku tambahan, surfaktan kationik sapertos 1227, 1831, 1631 sakapeung dianggo dina polimérisasi emulsi salaku emulsi, anu ogé tiasa ngahasilkeun konéng.

Nalika emulsifying minyak silikon, panggunaan emulsifier, "efek stripping" na béda, bakal ngabalukarkeun kaayaan stripping sareng lampu warna béda, parantos robih warna.

(3) hidrofilisitas lawon turun:

Masalah struktur pilem anu umum dianggo sareng minyak silikon kana pilem saatos kurangna gén nyerep cai, sareng ditutup sapertos serat sélulosa hidroksil, wol karboksil, amino sareng pusat nyerep cai sanés anu nyababkeun turunna nyerep cai, kedah milih sajauh anu tiasa anion, pilem non-ion sareng jinis hidrilikilik minyak silikon.

(4) titik poék:

Alesan utama nyaéta lawon henteu acan diberesihan sateuacan diubaran, sareng warnana langkung poék nalika ngawarnaan. Atanapi teuing busa dina mandi dyeing, busa sareng baju haneut kembang, campuran pewarna dina lawon; Atanapi ngempelkeun agén minyak terapung disababkeun ku bintik minyak hideung; Atanapi bahan tarrét dina PPN pewarna dina lawon; Atanapi pewarna dina kaayaan anu béda-béda agrutinasi kana titik-titik poék; Atanapi kalsium cai ion magnésium teuing sareng kombinasi pewarna dina lawon sareng alesan sanésna. Janten sasaran perlakuan, sapertos pre-treatment kanggo nambihan agén minyak kanggo nyaring, ngawarnaan AIDS nganggo busa rendah, henteu aya bahan tambahan busa, ngarusak bahan kanggo milih jinis minyak anu henteu ngambang, nambihan agén chelating kanggo ningkatkeun kualitas cai, nambihan dispersant leyur pikeun nyegah aglutinasi warna, agén beberesih nganggo waktos kanggo meresihan silinder.

(5) bintik-bintik cahaya:

Alesan utami nyaéta sateuacan perlakuan henteu seragam, sababaraha bagéan anu miskin Mao Xiao, parantos nolak ngalelepkeun, atanapi ku nolak bahan pewarna, kaén atanapi préparasi nganggo sabun kalsium magnesium, sabun, sareng sajabana, atanapi sutra henteu rata, henteu rata atanapi semi-produk nepi ka garing, atanapi kaén nganggo natrium leyur leyur, soda lebu sareng padatan anu sanés, atanapi dicelup sateuacan ngeringkeun tetes cai, atanapi ngalelep ngolah bérés lemes sareng aditif sapertos noda. Nya kitu, éta kedah ditargetkeun pangubaran, sapertos nguatkeun pre-treatment, pre-treatment auxiliary agent auxiliary kedah henteu gampang ngabentuk kalsium sareng sabun magnésium, pre-treatment kedah seragam sareng tuntas (ieu aya hubunganana sareng pemilihan agén pamorosan, penetrant , chelating dispersant, mercerizing penetrant, jst), natrium sulfat, soda kedah lebet kana PPN sareng kedah nguatkeun manajemén produksi.

6. tempat Alkali:

Alesan utama nyaéta ngaleupaskeun alkali saatos préparéntasi (sapertos pemutihan, mercerisasi) henteu bersih atanapi seragam, ngahasilkeun generasi titik alkali, janten urang kedah nguatkeun prosés panyabutan alkali dina prosés préreatment.

Noda lemes:

Aya sababna sabab-musabab ieu:

A. Bahan pilemna henteu saé, aya pelembut blok anu ditutupan lawon;

B. Saatos busa bahan pilem teuing, dina kaén kaluar tina silinder, kaén nganggo noda busa pelembut;

C. Kualitas cai henteu saé, teu karasa teuing, kokotor dina cai sareng beungkeut pelembut ngempel dina lawon. Sababaraha pabrik bahkan nganggo natrium hempetaphosfat atanapi alum pikeun ngubaran cai, zat ieu sareng pangotor dina bentuk cai flocculent, kana pamandian pangobatan lemes saatos permukaan lawon kalayan bintik-bintik;

D. Permukaan lawon kalayan bahan anion, dina ngolah lemes, sareng pelembut kationik digabungkeun kana noda, atanapi permukaan lawon sareng alkali, sahingga kondensasi pelembut;

E. Struktur softener béda, sababaraha dina suhu anu langkung luhur nyababkeun softener tina kaayaan anu diemulsi janten slag taat kana lawon sareng sajabina.

F. Pelembut sapertos tar aslina sareng zat sanés dina silinder murag sareng nyangkut kana lawon.

Noda minyak silikon:

Ieu mangrupikeun jinis tempat anu paling hese, sabab utama:

A. Nilai PH lawon henteu ngahontal nétral, utamina ku alkali, hasilna minyak sélulér demulsifier ngambang minyak;

B. Pangubaran kualitas cai mandi teuing goréng, teu karasa teuing, minyak silikon dina> 150PPM karasa cai gampang diapungkeun minyak;

C. Masalah kualitas minyak silikon kalebet emulsifikasi anu goréng (pamilih emulsifier anu goréng, prosés émulsifikasi anu goréng, partikel emulsifikasi anu ageung, sareng sajabana) sareng résistansi geser (utamina masalah minyak silikon éta sorangan, sapertos kualitas minyak silikon, sistem emulsifikasi, variétas minyak silikon, prosés sintésis minyak silikon, sareng sajabana).

Anjeun tiasa milih minyak silikon anu tahan ka geser, éléktrolit sareng parobahan PH, tapi anjeun kedah merhatoskeun panggunaan minyak silikon sareng lingkunganana. Anjeun oge tiasa mertimbangkeun milih minyak silikon hidrofilik.

9. Goréng bulu:

Fluff kalayan operasi mesin napping anu goréng (sapertos kontrol tegangan, kecepatan roller tumpukan, sareng sajabana) aya hubungan anu caket, pikeun napping, pelembut (biasa dikenal salaku lilin), koefisien gesekan dinamis sareng statis mangrupikeun konci lawon kontrol, persiapan nyaéta konci pelembut fuzz, upami pelembut kalayan goréng, bakal langsung ngakibatkeun kembang lemes, bahkan nyababkeun bla rusak atanapi lébarna robih.

2. Masalah kualitas umum dina résin résin:

Masalah formaldehida:

Salaku hasil tina formaldehida bébas dina résin atanapi struktur n-hidroksiimetil résin dékomposisi formaldehida disababkeun ku eusi formaldehida saluareun wates éta. Résin formaldehida super low atanapi résin non-formaldehida kedah dianggo.

Tangtosna, sumber masalah formaldehida lega pisan, sapertos ngalereskeun agén Y, M, pelembut MS - 20, S - 1, agén tahan cai AEG, FTC, RF napel, tahan api THPC sareng bahan aditif sanésna ogé ogé ngabalukarkeun formaldehida ngaleuwihan standar. Dina waktos anu sasarengan, hijrah formaldehida dina hawa ogé tiasa nyababkeun formaldehida kaleuleuwihan dina lawon.

Masalah warna konéng atanapi warna:

Résin résin, umumna bakal nyababkeun konéng, ku kituna pikeun ngendalikeun nilai PH tina agen résin résin, ngandung komponén asam, komponén katalis, sajauh mungkin pikeun ngirangan konéng, robih warna.

(3) masalah turunna kuat:

Résin résin umum bakal ngahasilkeun kamunduran anu kuat, tiasa ditambih agén pelindung serat, sapertos émulsif lilin poliétilén teroksidasi.

Nanganan masalah:

Résin résin umum bakal ngabalukarkeun fenomena karasa karasa, tiasa ditambihan bahan lemes, tapi henteu kedah mangaruhan kualitas finish résin. Ngarasa ningkat, pikeun ningkatkeun masalah turunna kakuatan ogé ningkat pisan. Tapi rasa yén résin permukaan nyababkeun ngantosan pisan masalah janten disababkeun ku alesan sapertos résin nyalira sareng ngeringkeun, hoyong ngalaksanakeun perbaikan sacara patalina.

3. Masalah kualitas anu sanés:

(1) ion logam kaleuleuwihan:

Ion logam, Cu, Cr, Co, Ni, seng, Hg, As, Pb, Cd dina produk ékspor sapertos Tés, upami kaleuleuwihi, ogé ngagaduhan konsekuensi serius, sapertos formaldehida dina pembantu, jenis ion logam ieu kirang, tapi sababaraha tina aditif tiasa nyababkeun kaleuleuwihan, sapertos Salaku élusi antioksidan téroksida trioxide ngandung sajumlah ageung raksa, agén tahan cai Cr, PhoboTexCR (ciba), Cerolc (sandoz) ngandung kromium. Nalika wol dipintal ku pewarna sedeng, pewarna sedeng anu digunakeun nyaéta kalium dikromat atanapi natrium dikromat atanapi natrium kromat, Cr6 + bakal ngaleuwihan wates éta.

Masalah parobihan warna:

Saatos réngsé, perobihan warna langkung seueur, éta kedah diperhatoskeun nalika pilihan pewarna pewarnaan, nalika ngabuktikeun ngabuktoskeun, kedah ngalaksanakeun pagawean anu saluyu sareng prosésna, bakal ngalelep dina parantos nangtoskeun pikeun milih dina fungsi bantu anu dikaluarkeun ka daya tarik, tangtosna, langkung saé milih henteu nyababkeun robih warna saatos ngarengsekeun agén mangrupikeun jalan kaluar anu ideal, tapi ieu sering tiasa janten batasan (sapertos agen anti baktéri anu ngandung tambaga éta nyalira ngagaduhan warna, agén tahan cai ogé ngagaduhan warna, ngandung kromium tiasa nyababkeun parobahan warna lawon ), ogé ngémutan lawon anu dicét nalika garingna curing lampu warna sareng robih warna anu disababkeun ku sublimasi pewarna sareng suhu luhur anu disababkeun ku faktor sapertos konéng.

(3) APEO kaleuwihan beurat:

APEO salaku indikator ogé diwatesan ku sababaraha nagara, indikator sareng pretreatment of scouring agents, penetrating agents, percetakan pewarnaan net lotion, leveling agents, softening agents nalika ngarengsekeun sadayana anu aya hubunganana, sapertos emulsifier dina TX anu seueur dianggo ayeuna, NP séri surfaktan salaku bahan baku bantu, hese dicegahna, ngan ukur cara nyaéta ngalelepkeun pabrik keukeuh nganggo bahan panyalindungan lingkungan, sacara ketat ngeureunkeun ngandung APEO sareng bahan bahan racun sareng ngabahayakeun kana pabrik.


Waktos Post: Feb-26-2020