Knowledge Pangetahuan dasar tékstil》

Bab hiji kanyaho dasar tina lawon

1 yard (Y) = 0.9144 M (M) 1 inci (1 ") = 2.54 CM (CM) 1 yard = 36 inci 1 pon (LB) = 454 g (g) 1 ons = (OZ) = 28,3 g (g )

Ii. Harti spésifikasi lawon:

Nomer Denny: nuduhkeun kandelna benang serat panjang, nyaéta panjang 9000 méter tina benang, beuratna 1 gram (g), biasana dihartikeun 1 Dan, diwakilan ku hurup Inggris "D". Salaku conto, benang panjangna 9.000m, beuratna 70 gram, dihartikeun 70 Dan. Utamana dipaké pikeun ngagambarkeun kandel serat kimia.

2. Jumlah strip sareng kapadetan warp sareng weft: ngagambarkeun kapadetan lawon, nyaéta jumlah strip tina warp sareng weft per inci pasagi, diwakilan ku hurup Inggris "T". Perhatoskeun jumlah jumlah analisis metode anyaman lawon, terang hukum anyaman anu cocog, dina raraga ngukur sacara akurat jumlah nomer tina nomer.

3. Nomer F: unggal benang-benang bénten atanapi benang rajutan diwangun ku sababaraha filamen. Angka F ngagambarkeun jumlah filamén dina benang bélok atanapi rajut, anu diwakilan ku hurup Inggris "F". Sabalikna, leungeun beuki ipis, beuki hésé.

4, kandelna benang pokok: sacara umum, panggunaan "benang", nyaéta pon tina benang nyusut kapas panjangna 840 yard, benang ieu disebat benang, kalayan hurup Inggris "s", sapertos 21 benang nyaéta 21-an. (saatos konvérsi: 21S = 250D)

5. Répréséntasi lawon:

Kandel warp / ketebalan F × weft / F

Lebar épéktip

Jumlah benang luring + jumlah benang pakan

Sapertos:

70 d / 36 f * 70 d / 36 f

× 60 “ogé tiasa disingget janten 70D × 190T × 60 ″

118 t + 80 t

3. Klasifikasi lawon:

1. Klasifikasi ku alam (klasifikasi umum nyaéta kieu)

Serat tiasa dibagi kana serat alami sareng serat sintétik ku pasipatanana. Serat alami kalebet katun sutra, rami, wol, sareng sajabana, sedengkeun serat jieunan kalebet nilon, poliéster, asétat, sareng sajabana. Ieu mangrupikeun perkenalan lengkep ngeunaan sababaraha serat anu biasa dianggo:

A. nilon b. Nilon c. Nilon d. Nilon nilon dibagi kana "nilon 6 ″ sareng" nilon 66 ″. "Nylon 66 ″ rupa-rupa sipat fisik langkung saé tibatan" nilon 6 ″, hargana langkung mahal. Dina kaayaan normal, kalayan seuneu pikeun ngaluarkeun haseup bodas, bau sapertos rasa mustari. Biasana dicelupkeun sareng pewarna asam.

B, Poliéster: Inggris nyaéta "Poliéster", umumna dinyatakeun salaku "T". Dina kaayaan normal, ku haseup seuneu (tapi ogé merhatoskeun, saatos lem nilon kusabab alesanna, ngaduruk ogé janten haseup hideung, janten perhatoskeun ngabédakeun), kabakar langkung gancang, bau seungit bau. Ngaleungitkeun pewarna biasana dianggo pikeun ngalelep. Perhatian kedah dibayar kanggo pergeseran warna sareng fastness sublimasi.

C. Katun d. Kapas Dina kaayaan normal, ku seuneu, laju ngaduruk langkung laun, seuneu konéng, kapas ngaduruk rasa anu urang langkung kenal. Lebu katun alami bodas. Abong Rayon biasana hideung, tapi sadayana raoseun sami. Biasana dicelup ku pewarna réaktif atanapi langsung.

D) jinis anu dihijikeun sapertos: poliamida / poliéster interwoven (N / T), polyamide interwoven (T / N), polyamide interwoven (N / C), polyamide interwoven (C / N), polyester / cotton interwoven (T / C) , katun-poliéster interwoven (C / T) sareng jinis serat anu sami. Salaku conto, "N / C" hartosna "warp is nilon, weft is cotton", "C / N" kanggo "warp is cotton, weft is nillon". Teras salajengna.

E, aya ogé serat asétat, wol, sutra hemp sareng serat sanésna, aya ogé campuran, aya serat Tencel (English Tencel, sareng daun salaku serat viscose bahan baku).

2. Klasifikasi numutkeun metode anyaman:

Numutkeun cara anyaman, éta dibagi kana lawon anyaman, lawon rajutan sareng lawon non-anyaman, anu tiasa dibagi deui sapertos kieu:

A. nyulam: biasana aya nyulam bunder sareng nyulam warp

B. lawon anyaman: lawon ieu dijieunna tina warp interlaced na benang anyaman. Numutkeun cara anu béda-béda pikeun ngagantelkeun warp sareng weft, éta tiasa dibagi kana Taffeta, Twill, Sattin sareng Dobby, jst. (Catetan: anyaman polos, Twill sareng ninun satin mangrupikeun "tilu jaringan asli" tina lawon anyaman), sareng dina waktos anu sami, aranjeunna bakal digabungkeun dina warp atanapi weft pikeun ngabentuk sababaraha pola. Pondokna, aya seueur jinis parobihan, anu kedah ditalungtik sareng direalisasikeun dina karya praktis.

C. lawon Non-anyaman: éta dilakukeun ku adhesion langsung sareng komprési tina serat tanpa anyaman.

3. Éta tiasa dibagi kana:

A, FDY, DTY, ATY. Produk anyaman FDY nyaéta nilon, poliéster, kaén FDY Oxford; Produk anyaman DTY kalebet benang semi, bulu katumbiri, lawon Oxford anu elastis rendah, sareng sajabana ATY utamina dianggo pikeun anyaman menara. Aya ogé gaya anu dicampur ti luhur pikeun ngahasilkeun épék anu béda.

B, satengah lampu, punah sareng lampu kilat. Lampu semi mangrupikeun produk anu langkung alami, upami teu aya perlakuan khusus, seratna umumna semi-cahaya; Kapunahan dina prosés produksi serat kanggo nambihan produk titanium oksida, sahingga kaén tiasa langkung caket kana pangaruh serat alami, kaéndahan langkung raoseun; Kilat mangrupikeun sensasi cahaya anu ngagambarkeun serat nalika produksi serat ku ngajantenkeun bagian-bagianna segitiga atanapi ku ngalancarkeun permukaan serat.

4. Spésiés kaén umum:

1, Taffeta: nilon Taffeta kandel, poliéster Taffeta, polypolyester campuran Taffeta, kaayaan umum: benang henteu kunanaon, lampu permukaan lawon sareng lemes, relatif ipis, sapertos: nilon 70D × 190T, 210T, 230T; Nylon 40D × 290T, 300T, 310T; Poliéster 75D * 190T, 68D * 190T; Polyamide polyester interwoven 40D × 50D × 290T, sareng sajabana biasana dilakukeun tina benang FDY.

2. Oxford: nilon Oxford, poliéster Oxford sareng tasilong Oxford. Sacara umum, benang langkung kandel ku kakuatan anu saé sareng kaén anu langkung kandel, sapertos nilon 210D, 420D sareng 840D (kagolong kana kelas FDY). Poliéster 150D, 300D, 600D, 1200D (kagolong kana kelas DTY); Poliéster 210D, 420D (kelas FDY); Taslon 200D × 300D, 400D × 500D (milik kelas ATY), jsb.

3. Taslon: nilon Taslon, polyester Taslon sareng Oxford Taslon. Kaayaan umum: benang anyaman langkung kandel, permukaan lawonna langkung kasar, sareng ngagaduhan perasaan kabeungharan sareng perasaan katun puter. Kayaning: nilon taslon

Tuan Zheng (306949978) 10:23:21

70D * 160D * 178T, 184T, 228T, taslon 320D, 640D, taslon Oxford 200D * 300D, 400D * 500D, jst.

4. Subtextile spring (Pongee): umumna nyaéta poliéster benang DTY kalayan permukaan lawon anu kasar (kacuali 50D) sareng rasana panangan lemes, sapertos: poliéster semi subtekstil 75D * 190T, 210T, 240T, 50D * 280T, 290T, 300T, jsb .

5. Trilobal: nilon taffeta, polyester taffeta, poly-polyester interlace flash, nyaéta benang anyaman salaku benang herang, sapertos: ni flash 70D * 190T, 210T, polyester flash twill, sareng sajabana, kalayan flash tunggal sareng flash ganda ( warp misah atanapi weft salaku sutra flash disebut single flash, sareng warp and weft salaku flash sutra disebut dobel flash).

6, Twill (Twill): sisikian permukaan lawon kanggo Twill, Twill lawon umumna langkung ageung kapadetan warp sareng weft. Kayaning: nilon twill 70D * 210 * 230T, 272T, 290T, polyester twill 75D * 75D * 230T, 260T, sareng campuran twill.

7. Tenun: sapertos brocade / polyester interweave (N / T), brocade / cotton interweave (N / C), polyester-cotton interweave (T / C), jsb nilon sareng poliéster tiasa FDY, DTY atanapi ATY, semi-bercahya, matte atanapi ngagurilap. Diantarana, benang katun dibagi kana sisir umum, semi-sisir, sisir, masih gaduh sababaraha benang awi.

8. Kulit katumbiri (Microfiber): ogé katelah Microfiber. Sapertos kulit poliéster persik 43022 (75D * 240T), 43099 (75D * 150D * 220T), 43377 (twill, 75D * 150D * 230T), jst.

9. Satin sareng satin.

10. Salaku tambahan, aya kisi (Ripstop), jacquard (Dobby), sareng sajabana diwangun ku parobihan spésiés kaén di luhur.

V. tés spésifikasi lawon:

Dina padamelan kedah salawasna merhatoskeun akurasi analisis spésifikasi lawon, upami kasalahan éta bakal nyababkeun karugian anu teu tiasa ditanggung, ku sabab éta kedah merhatoskeun khusus kana kajian analisis spésifikasi lawon sareng diskriminasi, sareng perhatosan kana nyerep pangalaman dina padamelan , pastikeun pikeun ngahontal analisis anu akurat.

1. Sipat lawon: nilon, poliéster, katun, N / C, T / C, jsb.

2. Sipat benang: FDY, DTY, ATY, jsb.

3. Gaya (ciri penampilan): ninun polos, twill, cek, ninun satin, Dobby, jsb

A. ninun polos: tunggal warp sareng weft tunggal, warp ganda sareng weft ganda, warp ganda sareng warp tunggal sareng weft ganda (benang weft ganda), sareng sajabana

B. twill: 1/2, 1/3, 2/2, 2/3, jsb.

C, kisi: aya kisi rahasia, kisi ngambang (dua garis ngambang, tilu garis ngambang), sareng ogé merhatoskeun ukuran kisi, jumlah garis meridional sareng zonal dina kisi sareng titik anyaman tina garis grid anu ngambang .

D. pikeun satin, sabaraha weft (atanapi weft) naon anu warp (atanapi weft) ngambang sareng sabaraha weft (atanapi weft) anu dilelepkeun (atanapi weft)?

E, Ragam Dobby, langkung merhatoskeun kana analisa hukum lawon anyaman.

F. merhatoskeun gaya sareng fitur sanés.

Itung Denny atanapi count benang: warp, weft sareng count F anu pakait.

5, warp and weft density: pastikeun nangkep hukum anyaman lawon, jumlah nomer sareng itungan janten akurat.

6. Semi-cahaya, punah atanapi flash.

7. Lebar kaén (perhatoskeun lébarna di jero atanapi di luareun pinhole, sareng ogé merhatoskeun lébar épéktip produk beres saatos nerapkeun lem atanapi pengolahan anu sanés).

Vi. Sebaran siki konvensional (lampiran)

Bab ii pangetahuan dasar ngeunaan ngalelep sareng ngarengsekeun lawon

I. prosés ngolah dasar

Pamariksaan cikal sareng panyabutan panyeleman sareng pangeringan tina lawon cikal anu dijahit, bérés sareng pamrosésan saatos pamariksaan (kalebet ngawangun, némpél, nambalan, ngempel, ngémpél, nempelkeun PVC, kulit PU, ngempelkeun, ngempel, sareng sajabana)

Ii. Perkenalan pikeun tiap prosés sareng fokus kontrol:

1. Pamariksaan cikal sareng lawon cikal anu dijahit:

A. nyaéta, hiji lawon cikal ngaput kana gulungan ageung atanapi Hiji kotak mobil, disebat A silinder, jumlah cilinder A bénten-bénten numutkeun kaolahan lawon.

B. Pamariksaan Embrio utamina pikeun ngontrol kualitas kaén cikal pikeun ningali naha aya kalainan sapertos gambar, file pakan, tilepan, titik konéng, titik jamur, sareng sajabana Dina waktos anu sami, perhatian kedah diperhatoskeun pikeun mariksa naha lawon ieu saluyu jeung sarat. Dina kaayaan normal, diperyogikeun nomer angkatan.

2. Desizing:

A. Dina raraga ngajaga benang tina teu fluffing nalika anyaman, benang anu starched, jadi éta kudu desis sateuacan ngawarnaan pikeun ngawarnaan.

B. Upami desizing henteu bersih, bakal aya bintik warna, bintik pulp sareng cacat sanés saatos ngalelep.

C. Umumna, saatos disesakeun, lawon kedah dikumbah sareng diberesihan, upami henteu lawon anu gaduh nilai PH luhurna bakal bernoda parah sareng abnormalitas sanésna bakal kajadian.

D. umumna aya dua cara pikeun desizing: des-in-silinder sareng long-car desizing. Sacara umum, anu baheula gaduh épék desizing langkung saé, tapi épisiénsi anu langkung handap.

3. Dyeing:

(1) ngalelep serat kimia:

A. Suhu normal: umumna sahandapeun 100 ℃, utamina dianggo pikeun ngalelep taffeta nilon semi-réngsé, nilon Oxford, nilon twill, sareng sajabana Cara ieu gampang ngahasilkeun sirah sareng buntut penyimpangan chromatic, kénca, tengah sareng katuhu panyimpangan chromatic, lipatan sareng abnormalitas séjén.

B. Dyeing roll suhu luhur: suhu umumna kira-kira 130 mainly, biasana dianggo pikeun dyeing poliéster taffeta, N66, lawon nilon nilon, poliéster Oxford (filamén), sareng sajabana Cara ieu gampang ngahasilkeun sirah sareng bédana warna buntut, kénca, bédana warna tengah sareng katuhu, lipatan, titik warna sareng kaabnormalan anu sanés.

C. Pencelupan limpahan: suhuna kira-kira 100 ℃ dugi ka 130 ℃, utamina dianggo pikeun nyeepkeun produk poliéster sapertos tékstil cinyusu, buludru kulit persik, poliéster Oxford, tullon, polypolyester interweave, jsté Poliéster tékstil ogé tiasa dicét ku overflow. Samentara éta, nilon sareng produk sanés anu nganggo keriput ogé dianggo ku cara ieu. Cara ieu gampang ngahasilkeun kembang warna, tanda kaki hayam, lempeng dicelep sareng dilipat. D. warp axis axp: cocog pikeun sagala jinis lawon, tapi kedah dianggo wajar numutkeun sarat kualitas. Suhu dyeing tiasa dikontrol tina 100 ℃ dugi ka langkung ti 130 ℃, anu gampang ngahasilkeun anomali sapertos dangkal sareng lapisan diferensial.

(2) cara ngalelep tina lawon anu sanés:

A. Panyelutan kapas: umumna dyeing mobil panjang (jumlah ageung diperyogikeun), dyeing rolling (jumlah ageung atanapi jumlah leutik diidinan), dyeing overflow (sedeng atanapi kuantitas alit diijinkeun). Pewarna réaktif (kalayan fastness anu saé), pewarna langsung (kalayan henteu gancang) sareng pewarna réduktif (kalayan fastness anu pangsaéna) sayogi.

B, N / C, C / N dyeing: dyeing overflow umumna diadopsi. Katun dicelup heula teras nilon dicelup. Pewarna réaktif dianggo pikeun ngalelepkeun katun sareng pewarna asam (kalayan langkung gancangna) dianggo pikeun nyelap nilon. Ogé nganggo ngalelep langsung kana pewarna (kagancangan goréng).

C, T / C, C / T dyeing: dyeing overflow umumna diadopsi, poliéster dicelup heula teras katun dicelup, poliéster dicelup sareng pewarna bubur, katun dicelupkeun sareng pewarna réaktif (fastness anu saé). Aya ogé pewarnaan mobil anu panjang, ngalelepkeun, nganggo pewarna langsung (kirang saé).

(3) klasifikasi ngalelep:

A, pewarna asam: dianggo pikeun ngawarnaan lawon nilon, umumna pikeun warna padet pikeun ningkatkeun warna na warna, tapi ogé pikeun nengetan pilihan kombinasi pewarna sareng panggunaan prosés dyeing anu wajar. Ngalereskeun agén dipilih leres atanapi dosis teuing tinggi tiasa nyababkeun karasa hésé.

B. Nyebarkeun pewarna: dianggo pikeun ngawarnaan lawon poliéster. Sacara umum, nyeuseuh PPN kedah dianggo pikeun ningkatkeun tingkat warna. Nyebarkeun pewarna merhatoskeun khusus pikeun mindahkeun sareng fastness sublimasi.

C, pewarna réaktif sareng pewarna langsung: kagolong kana pewarna suhu handap.

4. Pangeringan :( umumna dibagi kana drying roller sareng drying henteu kontak)

A, henteu nganggo kontak anu garing henteu aya mesin kontak sareng mesin cetak, teu aya kontak antara lawon sareng mesin pemanas, ngandelkeun semprot hawa panas kana lawon pikeun ngahontal tujuan garing. Utamana digunakeun pikeun ngeringkeun produk anu dicelupkeun tina lawon pikeun lawon lemes sareng raos euyeub. Biaya langkung luhur tibatan drying roller. B. Pangeringan kendang: lawon aya hubungan langsung sareng kendang, sareng tujuan ngeringkeun lawon kahontal ku manaskeun kendang. Utamana digunakeun pikeun pewarnaan gulung sareng produk pewarnaan balok (sapertos sutra nilon, poliéster, nilon Oxford, filamén poliéster Oxford, sareng sajabana), menara kelas panjang sutra ogé tiasa janten anu munggaran dina pengeringan kendang (tapi ngan ukur tiasa janten anu munggaran garingkeun genep, tujuh garing supados henteu nyababkeun panangan anu sesah teuing), teras angkat ka mesin kanggo ngolah cai pikeun ningkatkeun cai. Biaya drying handap.

5. Pamariksaan panengah:

A. Pamariksaan pusat kedah nyobian sababaraha warna kaéndahan lawon sareng merhatoskeun kualitas permukaan lawon, sapertos lipatan, bédana warna (bédana warna, bédana silinder, bédana pitfall), pola warna, titik warna, kokotor, gajih , gambar benang, file weft, warp strip, jst. B. Kontrol produk anu rusak tina lebet kana bagian handap pikeun nyegah naékna biaya. Saatos réngsé sareng ngolah lawon, sababaraha produk anu henteu normal henteu tiasa dibebenah atanapi sesah dilereskeun. C. lawon bakal disusun deui sareng dijait sateuacan lebet kana bagian engké.

6. Ngabéréskeun desain:

A. Saatos direngsekeun, sipat fisik sareng kimia tina lawon relatif stabil. Salaku conto, panyusutan, lébar, warp sareng kapadetan pakan henteu gampang dirobih. Dina waktos anu sasarengan, dina ngararancang desain bagian ieu masih tiasa ngalakukeun sababaraha prosés fungsional, janten sapertos cai percikan (tahan cai), kalembutan, dina résin, tahan seuneu, antistatik, cai supersplash (pangobatan teflon), nyerep kalembaban pikeun ngaluarkeun kesang , ngalawan baktéri pikeun nyegah bau ngantosan sakedap. B. Kusabab suhu setélan anu luhur, perhatosan kedah diperhatoskeun pikeun parobahan warna sateuacan sareng saatos netepkeun, khususna sababaraha warna anu sénsitip, sapertos kulawu, héjo angkatan darat, khaki hampang, sareng sajabana. Produk umumna diperyogikeun pikeun dijajarkeun kana warna akhir . C. ngabentuk tiasa ngendalikeun lebar, bénten sareng kapadetan pakan, nyusut, sareng sajabana, khususna kontrol panyusutan, anu sacara langsung mangaruhan biaya pamrosésan, janten perhatosan khusus kedah dibayar. (Persyaratan panyusutan urutan perusahaan urang umumna nyeuseuh panyusutan 3%, sacara ketat nyeuseuh panyusutan 2%). Faktor utama anu mangaruhan épék ngawangun nyaéta suhu, kagancangan sareng overfeeding. D. Perkenalan kana sababaraha jinis pamrosésan:

(1) cai Santika pikeun méréskeun desain lawon ngagaduhan fungsi waterproof sareng dustproof;

Lemes ngarengsekeun desain ngajantenkeun lawon karaos lemes sareng lemes, tapi perhatoskeun naha lawon bakal dieunakeun benang. Cai percikan sareng set lemes tiasa dilakukeun dina waktos anu sasarengan, ngajantenkeun lawon duanana tahan cai sareng lemes, tapi pelembut bakal mangaruhan cai percikan.

(3) résin ngabéréskeun desain utamina dianggo pikeun lawon tina benang padet sareng ngantep karaos kaku, sababaraha résin ngandung formaldehida, kedah merhatoskeun pamilihan; Cai semprot sareng résin set tiasa dilakukeun dina waktos anu sami, sareng agén semprot résin ngagaduhan pangaruh anu ngajantenkeun.

Retardant seuneu ngabéréskeun desain fungsi retardant seuneu tina lawon ngagaduhan peran bantu, retardant flame ogé tiasa dilakukeun dina waktos anu sami pikeun ngarésmisi desain cai, tapi pikeun merhatoskeun khusus kana pamilihan agén cai, upami henteu pangaruhna tina seuneu retardant badag teuing.

Antistatik ngabéréskeun desain ngajantenkeun lawon ngagaduhan fungsi antistatik, tiasa ngarengsekeun desain sareng cai percikan dina waktos anu sami, tapi pangaruhna pikeun nyemprotkeun pangaruh cai.

6 nyerep uap sareng kesang ngarengsekeun desain supados lawon tiasa gancang nyerep kesang, pakean olahraga ngagaduhan raos langkung ageung. Anjeun teu tiasa ngalakukeun éta ku cai.

Pangolahan deodorant antibakteri utamina pikeun ngamungkinkeun lawon kalayan fungsi antibakteri, utamina dianggo di fasilitas médis.

Dinten ieu set cai teuing (ogé disebat pangobatan teflon): tibatan cai anu biasa dicéting ku pangaruh tahan cai, debu, tapi ogé kalayan fungsi pencegahan minyak. Sacara umum, tamu bakal nyungkeun tag dupont.

7. Almenak sareng gluing:

A, pangaruh calensing ngaluyukeun aran lemes ngajantenkeun lawon calensing permukaan langkung rata, ngahususkeun celah antara serat lawon pikeun nyegah pangaruhna atanapi ngajantenkeun lem tiasa ngahontal tekanan cai langkung luhur ngajantenkeun permukaan lem langkung lemes sareng permukaan mencétan éndah ngagaduhan permukaan anu caang pangaruh. Tilu unsur calénder nyaéta suhu, gancang sareng tekanan. Almenak ngarobih warna lawon. C. Lem tiasa ngadamel lawon waterproof, lint-proof, windproof sareng fungsi sanésna, ogé benang padet dina lawon, ningkatkeun tampilan sareng raos, sareng kentel raos, ngajantenkeun lawon langkung berharga pikeun dianggo. D. akrilik (ogé katelah AC, PA), PU perekat, napas anu napas sareng napas, anu tiasa diolah janten perekat transparan, perekat bodas, perekat pérak, perekat warna, perekat mutiara, perekat uri sareng sajabina. Ogé tiasa nambihan bahan baku anu saluyu dina lem supados ngagaduhan anti uv, tahan seuneu, anti konéng sareng épék sanés.

E. Perhatoskeun pikeun ngendalikeun tekanan cai, karaos (kandel, lemes sareng heuras), seragam lem, kakuatan mesék, résistansi cai (kaputihan), bodas, sareng sajabina ogé merhatoskeun permukaan partikel koloid, tilas, naha garing. Perhatian kedah dibayar pikeun pangaruh permukaan perekat kana pita eureun cai (strip PVC / strip PU).

8, beungkeutan PVC: perhatoskeun kandel beungkeutan, karaos, beungkeutan kakuatan mesék, kualitas permukaan napel.

9. Pamrosésan sanésna: garing PU (kertas pamisah), komposit, PU kulit, jst.

10. Ngumbah: sababaraha lawon katun, N / C, T / C kedah dikumbah. Ngumbah cai tiasa dibagi kana nyeuseuh cai biasa, nyeuseuh cai lemes sareng nyeuseuh cai énzim (ngaluarkeun rambut dina permukaan kaén katun).

11. Pamariksaan akhir: mariksa kualitas produk jadi, peunteun éta, bungkus sareng atur pikeun kiriman, sareng umumna ngadamel rékaman pamariksaan sareng tabel cocog. Masalah naon waé kedah janten tanggapan anu pas pikeun salesman pikeun komunikasi sareng nasabah.

Bab iii nekenkeun kana kualitas lawon

1, lébar: umumna ngarujuk kana lébar épéktip, nyaéta, lébar pinhole, atanapi saatos lébar épéktip lébar.

2, warp and weft density: syarat ketat kedah merhatoskeun kana ukuran warp and density weft.

3, bending bending: grid grid general weft bending syarat kedah henteu langkung ageung tina 3%, bending lawon weft bending moal langkung ageung ti 5%.

4. Laju ngaleutikan: tingkat panyusutan produk réngsé dina arah meridional sareng zonal saatos dikumbah.

5. Gelar percikan cai: ISO diukur ku derajat (50 derajat bénten ~ 100 derajat saé) atanapi ku tingkat AATCC (bédana 1 tingkat ~ 5 derajat saé). Tingkat AATCC 3 sami sareng tingkat ISO 80 derajat.

6, kateguhan warna: ieu mangrupikeun indikator anu penting pisan, éta ngandung nyeuseuh cangkéng (kalayan luntur warna na warna, awét warna), tahan tahan cai (meunang diudar, diwarnaan ku warna), panonpoe (luntur) awét warna sareng ngusap gancangna (kéngingkeun luntur, diwarnaan ku warna), cepilna kana kesang (janten luntur, patri ku warna), cepil sublimasi, pewarnaan pad, sareng sajabana, sakumaha diukur ku tingkat diferensial (1 ~ 5).

7. Kakuatan: kakuatan tarik, kakuatan luh sareng kakuatan pecah (kg / cm2).

8. Résistansi tekanan cai: kakuatan résistansi tekanan cai (tingkat tahan cai), sapertos 2000mm / H2O (mm kolom cai), langkung luhur nilaina, langkung saé kinerja tahan cai.

9. penetrasi Uap: unit nyaéta g / M2 * Dinten, nunjukkeun kualitas cai ngaliwatan 1 méter pasagi lawon dina 24 jam dina suhu sareng asor anu tangtu.

10. Tumpahan minyak: indéks tés pikeun lawon ngolah teflon, dibagi kana 5 peunteun (1 grade grade ~ 5 grade good).

11, salian ti kinerja tahan seuneu, anti statik, anti ultraviolét sareng ciri sanés tina tés, ieu peryogi organisasi profesional pikeun ngagaduhan cara pikeun nguji, didieu henteu lengkep.


Waktos Post: Feb-26-2020